Hans, proficiat!

Hans? Jazeker, Hans Cabooter van Cabooter Rail Cargo uit Venlo. Hij is door zijn vakgenoten verkozen tot spoorman van het jaar 2015.
Hans Cabooter
Hans Cabooter

Cabooter mag zich zo noemen omdat hij zich al jaren met passie inzet voor de ontwikkeling van de railterminal in Venlo. Daarmee zet hij Venlo na de zeehavens op de kaart als een toegangspoort tot Europa. Goed voor Venlo en goed voor het spoorgoederenvervoer.

Boegbeeld

‘Spoorman van het jaar’ is een onderscheiding van het voorlichtingsbureau Rail Cargo in Rotterdam. Titelhouders worden gezien als een boegbeeld van het spoorgoederenvervoer in Nederland. Cabooter is er trots op de titel te mogen dragen. 

Nieuwe plannen

Tijdens de uitreiking kondigde Cabooter aan deze zomer te starten met een nieuwe railverbinding tussen Rotterdam en Venlo. Ook bedankte hij zijn medewerkers voor hun inzet: “We zijn onderdeel van Hotspot Venlo-Venray en iedereen weet inmiddels wel wat dat betekent. Maar met onze gunstige ligging, goede verbindingen, uitstekende ondernemingen, samenwerkingsverbanden en welkome prijzen moet ook gezegd worden dat logistiek ook altijd mensenwerk is. Zonder hen geen prijzen.”

Gepubliceerd op