'Harry Potter-spoor' 34 in Eindhoven verdwenen

Het mysterieuze 'Harry Potter' spoor 34 in Eindhoven is verdwenen. Het tijdelijke perron voor de sprinter van en naar Tilburg is opgebroken nu de ruwbouw van de toekomstige reizigerspassage onder het station gereed is.
Het tijdelijke spoor 34 op station Eindhoven
Het tijdelijke spoor 34 op station Eindhoven

Ruim twee jaar lang werd er op station Eindhoven onder de sporen stapsgewijs van zuid naar noord gegraven, wapening gevlochten en beton gestort. Boven het werkgebied mocht niet worden gereden en daarom vertrokken treinen om het half jaar van een ander spoor. Voor de sprinter van en naar Tilburg werd een tijdelijk perron gebouwd op spoor 34, normaal gesproken een goederenspoor. Maar nu is de ruwbouw van de toekomstige reizigerspassage klaar en dit tijdelijke perron verwijderd. En dat betekent dat vanaf maandag alle treinen weer vertrekken van hun ‘eigen’ perron. Dat wil zeggen: het perron waarvan ze vertrokken voordat de bouw van de nieuwe reizigerspassage startte.

Op naar november

De komende maanden worden gebruikt om de nieuwe passage zo ver mogelijk af te bouwen zodat die eind november in gebruik kan worden genomen. De huidige tunnel gaat dan dicht om te renoveren en de liften naar de perrons te bouwen. Reizigers kunnen dan al wel gebruik maken van de trappen en op- en neergaande roltrappen in de nieuwe passage. De complete vernieuwing van station Eindhoven is medio 2016 gereed.

Vernieuwing station Eindhoven

Station Eindhoven is uit haar jasje gegroeid en wordt op dit moment grondig verbouwd. Het station krijgt een nieuwe, 13 meter brede reizigerspassage met aan weerszijde winkels en reizigersvoorzieningen. Er komen liften en op- en neergaande roltrappen naar alle perrons, zodat iedereen zelfstandig kan reizen. Op dit moment wordt gebouwd aan het eerste deel van de nieuwe onderdoorgang. De bouw van de liften is één van de laatste onderdelen en zal gereed zijn in 2016. Tot die tijd kunnen mensen gebruik maken van de dienstliften.

Gepubliceerd op