Het is bijna zover: Koningsdag!

Oké de naam en datum zijn anders, maar net als ieder jaar zijn de voorbereidingen op Koning(s)(inne)dag op het spoor weer in volle gang. Gezien de grote hoeveelheid festiviteiten door het hele land, kunnen we een extra drukke dag op het spoor verwachten. Samen met NS, gemeenten en andere diensten in de verschillende steden proberen we ons hier zo goed mogelijk op voor te bereiden.
Koninginnedag 2013

Oranje dienstregeling

Samen met NS hebben we daarom besloten om op 25 en 26 april treinen volgens de 'oranje dienstregeling' te laten rijden om zoveel mogelijk bezoekers per trein naar de festiviteiten en evenementen te brengen. Reizigers wordt geadviseerd zich goed voor te bereiden op hun reis en rekening te houden met grote drukte. Inmiddels staat de speciale dienstregeling ook verwerkt in de NS Reisplanner.

Plaatsmaken voor feestgangers

ProRail zorgt daarnaast dat het spoor en de stations klaar zijn voor de feestelijke dag. De bouwprojecten en het werk aan het spoor maken deze dag plaats voor de feestgangers. Alleen station Amsterdam RAI is net als vorig jaar gesloten, omdat het station in verbouwing een grote hoeveelheid reizigers op dit moment niet aan zou kunnen. Verder werken vanuit 13 verkeersleidingsposten in het land honderden treindienstleiders om het treinverkeer op 26  april in goede banen te leiden:

Koninginnedag 2013 - Verkeersleidingspost Amsterdam

Storingsploegen paraat

Ten slotte staan op verschillende plekken extra storingsploegen langs het spoor om eventuele storingen zo snel mogelijk op te kunnen lossen. Treinen die stranden kunnen worden weggesleept door diesellocs of met speciaal materieel van de ongevallenbestrijding. Er is maximale inzet van buitengewoon opsporingsambtenaren. Ook plaatst ProRail mobiele camera’s langs het spoor om spoorlopers vroegtijdig te kunnen signaleren en weg te halen van het spoor.   

Gepubliceerd op

Gerelateerde onderwerpen