Tijdens Pinksterweekend: ontwarren van ‘spaghetti’ rond station Utrecht

Wat hebben een bord spaghetti en de sporen rond Utrecht met elkaar gemeen? Bouwmanager Ronald Hazeu geeft antwoord op deze vraag. Ook vertelt hij wat we komend weekend doen rond station Utrecht en waarom dat nodig is.

022 Utrecht spagetti v2

Utrecht tijdens Pinksteren

De vernieuwingen rond station Utrecht hebben misschien wel impact op je reis. Er geldt dit weekend namelijk een aangepaste dienstregeling voor reizigers rond Utrecht. Door deze aangepaste dienstregeling is je reistijd misschien langer. Er rijden minder treinen, op een deel van het traject rijden bussen in plaats van treinen of rijden treinen via een andere route. NS adviseert reizigers om zich voor vertrek goed te informeren over de reismogelijkheden via ns.nl/treinverkeerutrecht en de Reisplanner Xtra.

Bouwen met de winkel open

Ondertussen werken we de komende tijd ook door aan de vernieuwing van station Utrecht Centraal. Het station en de sporen worden beetje bij beetje klaargestoomd voor meer reizigers en meer treinverkeer terwijl de treinen zoveel mogelijk blijven rijden. De werkzaamheden in en rond Utrecht proberen we zoveel mogelijk te combineren en uit te voeren op de meest rustige tijdstippen: 's nachts en in het weekend.
Tijdens de zomervakantie is er voor reizigers de nodige hinder te verwachten. In de maand augustus, wanneer alle regio’s in Nederland zomervakantie hebben, werken we 9 dagen achter elkaar aan de vernieuwing van de sporen rond Utrecht
 

Gepubliceerd op