Koningin Máxima en Koningin Mathilde #opUtrechtCentraal

Hoog bezoek op Utrecht Centraal! Vanochtend bezochten koningin Máxima en koningin Mathilde van België het nieuwe station Utrecht Centraal. Het bezoek was onderdeel van het staatsbezoek van België aan Nederland en een opwarmer richting de opening van het station op woensdag 7 december.

Rondleiding door vernieuwd Utrecht Centraal

Beide koninginnen kwamen rond 10 uur aan op Utrecht Centraal met de trein. Na een warm onthaal op spoor 15 door Pier Eringa (ProRail), Roger van Boxtel (NS), Johan Beerlandt (aannemer Besix) en de Utrechtse burgemeester Van Zanen kreeg het koninklijke bezoek een rondleiding van ProRail's projectmanager Han Berends door de vernieuwde hal. Bouwmanager Jelger Vos (ProRail) en Emiel Braeckman van de Belgische aannemerscombinatie BESIX legden uit hoe zij Utrecht Centraal vernieuwd hebben terwijl het station gewoon toegankelijk bleef voor reizigers. Na de rondleiding door het station bezochten de koninginnen het Stadskantoor van de gemeente Utrecht en daarna de fietsenstalling aan het Jaarbeursplein.

Warm en enthousiast bezoek

En zoals de Engelsen zo mooi zeggen “Time flies when you are having fun”, geldt dat ook voor dit koninklijke bezoek. ProRail bedankt de beide koninginnen voor hun warme en enthousiaste bezoek. Dit is een prachtige opmaat naar de feestelijke opening van Utrecht Centraal volgende week woensdag. 

 

 

Gepubliceerd op

Gerelateerde projecten