Kraanmachinisten Arnhem twitteren van boven

Je moet geen last van hoogtevrees hebben, maar anders zijn deze twee heren het volgen waard! Kraanmachinisten Marcel en Gerrit, also known as @dobbelbas en @torenvogel, twitteren vanuit hun kranen over de bouw van de stationshal in Arnhem.

Gerrit bedient in Arnhem de rode kraan, Marcel de gele. Samen hebben zij bijzonder zicht op de bouw van Arnhem Centraal: "Wij torenkraanmachinisten gaan van kraan naar kraan. We hebben dus al een hoop bouwplaatsen van boven gezien. Wat Arnhem extra bijzonder maakt, zijn de speciale vormen die het station krijgt. Dat is van boven een heel mooi plaatje", aldus Gerrit.

Bijzondere vormen

De stationshal van Arnhem, ontworpen door architecten van UNStudio, zal worden opgebouwd uit beton en circa 150 stalen elementen die elk op hun beurt weer uit honderden delen bestaan. In Groningen worden de stalen platen door een scheepsbouwer onder hoge druk uitgesneden en gekromd om zo een soort 3D puzzel te vormen. Marcel en Gerrit hijsen onder andere deze bijzondere stalen elementen vervolgens op hun vaste plek in Arnhem.

Gepubliceerd op