Krachtige impuls in spoor rond Schiphol

ProRail verdubbelt het spoor richting Schiphol over acht kilometer, van twee naar vier sporen. Er komen onder andere nieuwe spoorviaducten en station Amsterdam Rai krijgt een extra perron. Als we klaar zijn met vernieuwen ligt er een nieuw en hoogfrequent spoornetwerk richting Schiphol. Komend weekend werken we verder aan deze grootschalige vernieuwing. We gaan op verschillende plekken aan de slag met uiteenlopende werkzaamheden, zoals het heien van damwanden, het aanbrengen van bovenleidingen en het uitvoeren van veiligheids- en ICT-testen. Dat heeft gevolgen voor het treinverkeer.
Spoorvernieuwing rond Schiphol

Gevolgen voor het treinverkeer

Om deze vernieuwing te kunnen realiseren, moeten we de sporen komend weekend buiten dienst stellen. Reizigers moeten dan ook rekening houden met omreizen, extra overstappen of gebruikmaken van bus of metro. De extra reistijd bedraagt tussen 15 en 60 minuten. Tussen Schiphol en Leiden rijden er wel treinen. Reizigers wordt geadviseerd voor vertrek de NS Reisplanner te raadplegen. Op station Schiphol en Amsterdam Sloterdijk ondersteunen kruiers zaterdag en zondag tussen 9.00-23.00 uur reizigers bij het dragen van hun bagage.

Sporen verdubbeld ten zuiden van Amsterdam

Steeds meer mensen pakken de trein tussen Schiphol en Lelystad. Daarom verdubbelt ProRail het spoor ten zuiden van Amsterdam van twee naar vier sporen. Om deze spoorverdubbeling te kunnen realiseren, worden er onder andere nieuwe spoorviaducten, klapbruggen en wissels aangelegd. Een gecompliceerde klus in het drukste stukje van Nederland. Het streven is om eind 2016 de werkzaamheden gereed te hebben, zodat de spoorverdubbeling mee kan worden genomen in de dienstregeling van 2017.

Gepubliceerd op