Lespakket PazzUp valt in de prijzen

Iedereen kent het spreekwoord: jong geleerd is oud gedaan. Slim gezegde, vonden wij ook. Daarom wijzen we ook jongeren op de gevaren van risicovol gedrag bij het spoor met ons lespakket 'PazzUp'. Dit lespakket is vorige week bekroond met de Europese Comenius EduMedia Medaille. Deze onderscheiding wordt uitgereikt aan educatieve producten die pedagogisch, inhoudelijk of in vorm vernieuwend zijn.
Website PazzUp

Wat is de Comenius Medaille?

De jury, die bestaat uit hoogleraren Pedagogiek en Communicatie van Universiteiten uit heel Europa, certificeert lespakketten die voldoen aan tal van criteria. Als je aan de criteria voldoet wordt je beloond met een Comenius Siegel (een soort certificaat). Maar als je lespakket écht uitstijgt boven alle andere lespakketten, dan word je ook nog eens bekroond met Comenius Medaille. En dit was dus het geval bij onze Pazzup!

De beoordeling

De jury sprak haar waardering uit voor het feit dat de vormgeving en inhoud van het lespakket goed aansluiten bij de doelgroep. Ook vonden zij dat ProRail een relevant onderwerp als spoorveiligheid op een natuurlijke manier ter sprake brengt afwisselende werkvormen aanbiedt in dit complete pakket. Naast website en magazine biedt PazzUp ook gastlessen. Vijf ProRailers staan regelmatig als PazzUp-docent voor klassen uit het voortgezet onderwijs, om te praten over veilig gedrag op en rond het spoor.

We zijn erg blij dat ons lespakket door vakmensen op prijs wordt gesteld. Met deze waardering op zak gaan we dan ook vol goede moed door met het onder de aandacht brengen van de risico's van onveilig gedrag rond het spoor.

Gepubliceerd op