Maandag start 7-daagse werkzaamheden Almelo – Mariënberg

Tussen Almelo en Mariënberg worden vanaf aanstaande maandag werkzaamheden uitgevoerd aan het spoor. We passen op verschillende plaatsen schouwpaden en spoorbermen aan en vernieuwen enkele spoorstaven. Ook wordt de hellingbaan bij station Vroomshoop minder steil gemaakt. In verband met deze werkzaamheden is er vanaf maandag 27 augustus tot en met zondag 2 september geen treinverkeer mogelijk.
Vernieuwingswerkzaamheden op het traject Almelo-Marienberg, vorig jaar
Archiefbeeld van spoorvernieuwing Almelo-Marienberg

De werkzaamheden starten in de nacht van zondag op maandag. Er wordt op verschillende plaatsen gewerkt. Omwonenden kunnen mogelijk hinder ondervinden en zijn vooraf per brief geïnformeerd. 

Aanpassen schouwpaden  

Om het onderhoud aan het spoor beter uit te kunnen voeren worden op diverse locaties de schouwpaden aangepast en bermen opgeschoond en opgehoogd. Ter hoogte van de overweg bij bedrijvenpark Twente vernieuwen we spoorstaven. Dat is nodig om het spoor in goede conditie te houden. 

Minder steile hellingbaan

Bij station Vroomshoop gaat de hellingbaan op de schop. Deze wordt minder steil gemaakt zodat het perron nog beter toegankelijk is.

Gevolgen treinverkeer

Door de werkzaamheden rijden er vanaf maandag tot en met zondag geen treinen tussen Almelo en Mariënberg. De vervoerder zet alternatief vervoer in. Tussen Mariënberg en Hardenberg is de dienstregeling aangepast. Wij adviseren reizigers voor vertrek de reisplanner te raadplegen.

 

Gepubliceerd op