Meer comfort door nieuw perron Deventer

Reizigers in Deventer kunnen vanaf vandaag gebruik maken van een comfortabeler derde perron. Het is breder, langer en biedt extra beschutting door een nieuwe perronkap. Het nieuwe perron is bovendien geïntegreerd met het monumentale spoorgebouw en bereikbaar per lift.

Monumentaal karakter

Met het derde perron is ook een nieuwe, overdekte toegang gecreëerd vanuit de stationshal naar het perron. Het derde perron is natuurlijk voorzien van alle benodigdheden, zoals bijvoorbeeld bankjes. Verder is het perron zo ontworpen dat het monumentale karakter van het station zo goed mogelijk behouden is gebleven. Zo is de nieuwe kap minimalistisch van vormgeving, zodat er ook zicht blijft op de monumentale kap op het middenperron.

Niet meer tijdelijk

In 2008 was er al een kleiner tijdelijk perron geplaatst. Dat perron werd over een van de sporen heen gezet. Afgelopen zaterdag is dit tijdelijke perron verwijderd, waarmee Deventer ook weer een spoor extra ter beschikking heeft. Dat komt de betrouwbaarheid van het treinverkeer ten goede. Afgelopen weekend werd dit perron ook al gebruikt om dit spoor weer in dienst te nemen en de beveiliging aan te passen. De bouw van het nieuwe derde perron is in november 2012 gestart.

Grootste stationsvernieuwing

ProRail werkt aan de grootste spoor- en stationsvernieuwing sinds het bestaan van de spoorwegen. Dat is noodzakelijk voor verdere verbetering en groei van het treinverkeer. Zo worden spoorknooppunten slimmer ingericht en rijden treinen meer onafhankelijk van elkaar de stations in en uit. Door vernieuwing van bestaand spoor worden storingen in de toekomst voorkomen en stations worden ruimer en comfortabeler.

Gepubliceerd op