Metamorfose voor station Bussum-Zuid

Station Bussum-Zuid is in korte tijd in vele opzichten veranderd. De oude gekleurde loopbrug heeft plaatsgemaakt voor een nieuwe moderne traverse met twee liften. Omdat te vieren deelden we vrijdagochtend appels uit op het perron.

De toegankelijkheid van het station is met de komst van de liften sterk verbeterd, waardoor senioren, minder-valide mensen, ouders met kinderwagens en reizigers met zware koffers makkelijker kunnen reizen.

De bouw van de houten loopbrug en bijbehorende liften is vorig jaar september van start gegaan. Eind januari is onder grote belangstelling de houten brug geplaatst waarna de rest van de traverse is afgebouwd. De hardhouten brug is 27 meter lang, 3,5 meter hoog en 4 meter breed. Gewicht: 38 ton.

Wij zijn nog niet klaar met alle werkzaamheden. In het weekend van 11 en 12 juli zal de bestaande traverse verwijderd worden.

OV-fiets

Naast een goede verbinding kunnen reizigers voortaan ook  genieten van een heerlijk kopje thee of koffie in de nieuwe kiosk ‘Cup of Joe.’ Ook kan daar een OV-fiets worden gehuurd.

Toegankelijkheid en comfort

Bij het inrichten van de stations letten we op méér dan alleen capaciteit. Stations moeten toegankelijk zijn; elke reiziger moet zich er makkelijk kunnen bewegen, de weg vinden en aangenaam kunnen verblijven. We zorgen op stations voor de bouw en het beheer van faciliteiten als bewegwijzering, liften, roltrappen, hellingbanen, prettige wachtruimtes.

Gepubliceerd op