Miljoenste fiets in de watten gelegd

Fietsenstalling Jaarbeursplein heeft de 1.000.000e fiets verwelkomd met een fiets wellness behandeling. In samenwerking met NS en de gemeente Utrecht hebben we een leuke video gemaakt. De eigenaresse van de fiets reageerde verrast: “Ik stal hier al sinds de opening en vind het een prachtige stalling, die ook nog eens de eerste 24 uur gratis is.”

Blij met de stalling

Uit onderzoek blijkt dat bezoekers erg tevreden zijn met de fietsenstalling. Zij geven gemiddeld een 8 voor de snelheid waarmee gestald en betaald kan worden, de vindbaarheid van een vrij plekje, de vriendelijkheid van het personeel en het feit dat elke eerste 24 uur gratis is. Zo’n 90% stalt de fiets binnen de eerste 24 uur en dus gratis. Wij zijn blij met deze resultaten en blijven ons inzetten voor een bereikbaar en toegankelijk station met aantrekkelijke, veilige en beter benutte fietsenstallingen. 
 

Fiets ‘m erin 

Fietsenstalling Jaarbeursplein – met plaats voor 4.200 fietsen – opende in mei 2014 haar deuren en is dag en nacht geopend. Vernieuwend is dat de bezoeker incheckt met zijn OV-chipkaart  en via een digitaal verwijssysteem direct ziet waar vrije plaatsen zijn. De gemeente Utrecht, ProRail en NS beheren de stalling samen in een pilot van twee jaar. 
     

Fietsend naar de trein

40% van de dagelijkse 1,2 miljoen treinreizigers komt op de fiets naar het station. Dan moet er natuurlijk wel voldoende plek zijn om je fiets te stallen. Daarom maken we ruimte met nieuwe fietsenstallingen, maar ook door bestaande fietsenstallingen op stations uit te breiden breiden en beter te benutten. ProRail, NS en gemeenten werken daarin nauw samen. Sinds 2000 hebben we op bijna 400 stations ruim 350.000 fietsplaatsen nieuw gebouwd en gemoderniseerd. Het aantal stallingsplaatsen is nu zo'n 400.000 en groeit de komende jaren naar ruim 500.000.  
Gepubliceerd op