Naast perronbank ook ligstoel op Amsterdam Centraal

125-jarig station ook met fototentoonstelling gevierd

Onder de noemer 'geen praatjes maar plaatjes' wordt de 125ste verjaardag van Amsterdam Centraal vooral beeldend ingestoken. Deze hele maand zijn er voor reizigers en bezoekers activiteiten op het station. Vandaag openen ProRail en NS samen met de Amsterdamse Wethouder Pieter Litjens een unieke fototentoonstelling over het station van 1889 tot en met nu. Deze expositie is speciaal ontwikkeld voor de 125e verjaardag van het station.
Station Amsterdam Centraal, 125 jaar geleden
Station Amsterdam Centraal, 125 jaar geleden

Diverse activiteiten

De bijzondere fototentoonstelling is ‘125 jaar station Amsterdam Centraal, poort tot de stad’ gedoopt. Deze laat zien hoe Amsterdam Centraal werd gebouwd en hoe het zich in de afgelopen 125 jaar ontwikkelde. Ook kunnen reizigers zich vergapen aan het station en de Koninklijke wachtkamer door middel van een historische rondleiding. Daarvoor kan iedereen zich inschrijven. Op 15 oktober, de eigenlijk verjaardag, zetten we ’s avonds ligstoelen klaar in de monumentale hal. Bezoekers kunnen liggend op een zonnestoel naar het prachtige plafond liggen staren. 

15 oktober; de echte verjaardag

Op de echte verjaardag, op 15 oktober, wordt de herinnering weer werkelijkheid en biedt de komst van de eerste elektrische trein ‘De Blokkendoos’ weer even het beeld van Amsterdam Centraal 125 jaar terug. Tussen 10.00-16.00 uur vinden er een aantal ritten tussen Amsterdam en Haarlem plaats. Om zeker te zijn van een plaats, is reservering aanbevolen. ’s Middags treedt tussen 14.00-15.30 uur de NS Harmonie op in de centrale hal. Bekijk het hele programma inclusief tijdstippen en reserveringsmogelijkheden. Je bent welkom op ons feestje!

Gepubliceerd op