Nieuwe brug op de boot naar Roosendaal

In Vlissingen is vanochtend de nieuwe loopbrug voor over het spoor in Roosendaal op de boot geladen. De 180 meter lange stalen brug gaat straks bij het station over 19 sporen heen en wordt gebouwd in opdracht van de gemeente. De brug is in vier delen voorgebouwd in een fabriekshal in Vlissingen. Vanwege de afmetingen (37 tot 43 meter lang, 6,5 meter hoog en 6,5 meter breed) worden de delen per boot vervoerd naar Roosendaal. Een bijzonder transport dat naar verwachting morgen aankomt aan de Oostelijke Havendijk in Roosendaal.

Spektakel

Na aankomst worden de tot 120.000 kilo wegende brugdelen met een kraan op een soort lage vrachtwagen met kleine wieltjes gehesen. Vanaf het voormalige terrein van Wubben gaat het over de weg naar het parkeerterrein bij het voormalig RBC stadion. Hiervoor zal het verkeer tijdelijk worden omgeleid. In het weekend van pasen (17,18, 19 en 20 april) worden de brugdelen - met één van de grootste mobiele kranen van Europa - op de betonnen pijlers gehesen die al klaar staan tussen de sporen.

Veilige verbinding

De nieuwe fiets- en loopbrug verbindt het centrum van de stad met het Spoorhavengebied en is van groot belang voor de toekomst van dit gebied. Zonder dat het treinverkeer er hinder van heeft, kunnen mensen veilig het spoor oversteken. Het ROC Kellebeek College krijgt dankzij de nieuwe passerelle een aansluiting op het station en de busterminal. Daarnaast vergroot de passerelle de mogelijkheden voor het toekomstig gebruik van het stadion.

Gepubliceerd op