Nieuwe brug Roosendaal in gebruik

In Roosendaal is de nieuwe loop- en fietsbrug die het centrum verbindt met het spoorhavengebied in gebruik genomen. De brug die ProRail heeft gebouwd in opdracht van de gemeente Roosendaal zorgt ervoor dat mensen veilig het spoor kunnen oversteken en niet meer hoeven om te reizen. Een belangrijke verbetering voor de bereikbaarheid van de stad.
Visual van de nieuwe brug over de sporen in Roosendaal
Visual van de nieuwe brug over de sporen in Roosendaal

Flinke jongen

De wens om een brug te plaatsen bestond al tientallen jaren, maar vergde een behoorlijke investering. Het emplacement in Roosendaal is maar liefst 19 sporen breed. Om van de ene naar de andere kant te komen, moest er een 166 meter lange brug worden gebouwd; een flinke jongen dus. Uiteindelijk werd de brug dit voorjaar in drie delen op zijn plek gehesen met één van de grootste mobiele kranen van Europa. Een prachtig spektakel dat behoorlijk wat bezoekers trok.

Veilig spoor

Veiligheid op het spoor gaat boven alles. Dat geldt voor reizigers en weggebruikers. Dankzij de nieuwe brug kunnen fietsers en voetgangers in Roosendaal straks veilig het spoor oversteken zonder dat het treinverkeer er hinder van heeft. Zo werkt ProRail samen met haar partners 24 uur per dag aan het verbeteren van de veiligheid en betrouwbaarheid van het Nederlandse spoor.

Gepubliceerd op