Nieuwe station Breda maakt indruk

Bewonderende blikken afgelopen zaterdag in Breda. Voor het eerst konden mensen via de nieuwe entree aan de noordkant naar de perrons en het busstation. Hoewel het gebouw nog lang niet klaar is, waren de eerste reacties zeer lovend. Veel Bredanaars vinden het nu al een station om trots op te mogen zijn.

Station Breda heeft een nieuwe ingang!

Nu de noordkant van het station in gebruik is genomen, is het oude stationsgebouw aan de centrumkant definitief gesloten. Het gebouw gaat in de komende weken gesloopt worden. Daarna wordt gestart met de bouw van de centrumkant van het nieuwe station. Medio 2016 zal het hele gebouw gereed zijn en heeft Breda een spiksplinter nieuw station met twee volwaardige toegangen aan beide kanten van het spoor.

Station Breda

NS, ProRail en de gemeente Breda bouwen in Breda een uniek station. Werken, wonen, winkelen en reizen worden in één gebouw geïntegreerd. Het nieuwe station telt straks zes sporen, drie perrons, een busstation, 22.000 vierkante meter kantoorruimte en 150 woningen. Op het dak komt bovendien een parkeerplaats voor 720 auto's en in de ondergrondse passage zit 9000 vierkante meter aan detailhandel en voorzieningen.
 

Gepubliceerd op