Nieuwe wagens op het spoor

Ja, je leest het goed: wagens op het spoor. Fonkelnieuwe materiaalwagens voor de ProRail Incidentenbestrijding om precies te zijn. Na achttien jaar was het tijd om de oude wagens te vervangen en dus zijn afgelopen maand vier nieuwe materiaalwagens in gebruik genomen. Deze trucks dragen er aan bij dat het spoor sneller kan worden vrijgemaakt na een calamiteit en zijn speciaal gebouwd voor Incidentenbestrijding.
Wagen ProRail Incidentenbestrijding
Wagen ProRail Incidentenbestrijding
 

Oost, West... rijdt best

Elke regio heeft er één. De materiaalwagens worden ingezet bij zogenaamde incidenten zoals een aanrijding of omgewaaide bomen. De trucks hebben ook een ruimte om na afloop even bij elkaar te zitten en het incident te evalueren. “Dat is belangrijk, want het is geen alledaags werk. Sommige werkzaamheden hebben veel impact. Het is dan goed om de gelegenheid te hebben om hier over te praten en dat kan na afloop in de truck”, legt Peter Damen (teamleider Outillage bij ProRail) uit. Verder zijn de trucks zo ingericht dat gereedschap binnen handbereik is. 
 

2015

Volgend voorjaar volgen nog vier speciale trucks die gebruikt worden bij grotere incidenten, waarbij treinen van de rails moeten worden getild. Deze worden op dit moment gebouwd. Ze worden voorzien van een haakarmbak waarin de zware gereedschappen opgeborgen zitten.  
Gepubliceerd op