Oh, kom maar eens kijken!

In verband met werkzaamheden rijden er geen treinen tussen…. Altijd een nare boodschap voor reizigers en soms ook frustrerend. ProRail zit midden in de grootste vernieuwingsslag van het spoor en daar heb jij soms last van. Nieuw stations, nieuw spoor: het ligt er niet zomaar. Soms kiezen we er voor om delen van het spoor tijdelijk af te sluiten om ons werk goed, veilig en zo snel mogelijk af te ronden. We sluiten een spoor niet zomaar even af. Dat doen we altijd in overleg met een heleboel partijen.

Vertegenwoordigers van reizigersorganisaties zoals Rover en ANWB en de Consumentenbond waren vorige week te gast bij de spooruitbreiding op de route Schiphol - Amsterdam. Dit is één van onze grootste projecten van dit moment in een druk stukje Nederland. Dagelijks werken we keihard door om de spoorvernieuwing mogelijk te maken. Soms sluiten we het spoor tijdelijk af om meters te maken. Helaas zijn juist die momenten erg hinderlijk voor reizigers die per trein van en naar de luchthaven willen reizen. Welke afwegingen maakt ProRail en hoe kunnen consumentenorganisaties ons helpen in de keuzes die we maken? Deze vragen stonden tijdens het bezoek centraal.

Voorkomen van hinder

Onze collega Mariet Brinkman was erbij op de bouwplaats bij Riekerpolder. “De consumenten organisaties willen terecht weten welke inzet ProRail toont om de reizigershinder zoveel mogelijk te beperken. We vinden het belangrijk met hen in gesprek te gaan. Zo kunnen we op een goede manier elkaars kennis en kunde inzetten om dit lastige vraagstuk op te lossen.” Volgens Mariet was het bezoek aan de bouwplaats heel leerzaam. ”Er ontstond bijvoorbeeld een discussie of wij in de aanbesteding van projecten tijdelijke spoorafsluitingen kunnen voorkomen.”

In 10 stappen naar een tijdelijke spoorafsluiting

ProRail stemt tijdelijke spoorafsluitingen altijd af met alle partijen zoals NS en andere vervoerders. Hoe het proces nu precies werkt, leggen we uit in deze infographic.

ProRail Vernieuwt

Benieuwd waar we nog meer aan het werk zijn en welke invloed dat mogelijk heeft op jouw reis? Kijk op www.prorail.nl/vernieuwt.

Gepubliceerd op