Omvangrijke spoorvernieuwing rond Utrecht Centraal

Het belangrijkste spoorwegknooppunt van ons land - Utrecht - wordt geschikt gemaakt voor de toekomst. Er kunnen hierdoor straks nog meer treinen met meer reizigers en goederen soepel station Utrecht Centraal passeren. Om dat mogelijk te maken wordt de komende jaren regelmatig ’s nachts en in het weekend en deze zomer een aantal dagen aaneen aan het spoor gewerkt. Tijd om bij te praten!

ProRail vernieuwt Utrecht

Vernieuwing tijdens pinksteren en in de zomer

De komende jaren wordt vaak ’s nachts en in het weekend aan het spoor gewerkt, waaronder ook tijdens het Pinksterweekend. Vanwege de omvang van de werkzaamheden wordt dit jaar van 9 tot 17 augustus aan één stuk door aan het spoor gewerkt. Voor deze periode is gekozen omdat alle regio’s in Nederland dan zomervakantie hebben. Utrecht Centraal blijft gedurende deze werkzaamheden bereikbaar. Reizigers moeten wel rekening houden met omleidingen, vaker overstappen of vervangend busvervoer op een aantal trajecten.

Wat gaan we doen?

De sporen rond Utrecht worden efficiënter ingericht, zodat er meer ruimte voor treinen ontstaat. Om het treinverkeer in goede banen te leiden bouwt ProRail bovendien een nieuwe verkeersleidingspost. Daarnaast wordt al volop gebouwd aan de nieuwe OV-Terminal Utrecht Centraal. Het station wordt ruimer en beter toegankelijk, het comfort en de service voor reizigers worden verder verhoogd. Eind 2016 zijn de meeste vernieuwingen rond Utrecht Centraal gerealiseerd. Voor de reizigers levert dat in alle opzichten voordeel op: makkelijk overstappen op het nieuwe station of op vernieuwde stations in de buurt. Op een aantal belangrijke routes gaan vaker treinen rijden en het treinverkeer kan soepeler doorstromen.

Meer informatie

Wil je meer informatie over deze vernieuwing? De website www.prorail.nl/utrecht biedt de planning en inhoud van de werkzaamheden. Voor een overzicht van de reismogelijkheden kunnen reizigers de website www.ns.nl/treinverkeerutrecht raadplegen. NS adviseert reizigers om kort voor vertrek altijd de reisplanner te checken voor een actueel reisadvies.

Gepubliceerd op