Ondertussen in Oisterwijk

De nieuwe onderdoorgang op station Oisterwijk ziet er steeds mooier uit. De tunnel wordt al volop gebruikt. Tegelijkertijd wordt er nog hard gewerkt aan de afwerking zoals het stucen van de wanden.

Tijdens de herfstvakantie werd in Oisterwijk eindelijk de zolang gewenste tunnel onder het spoor geschoven. Niet langer hoeven reizigers gebruik te maken van een overpad. In plaats daarvan kan men geheel veilig onder het spoor door.

Afbouw

De tunnel werd na het inschuiven vrijwel direct in gebruik genomen. Op dat moment was het nog één grote bouwplaats en moest er nog heel veel gebeuren. Denk aan het aanbrengen van een goede vloer, een plafond en verlichting. Nu een paar maanden later, ziet het er al veel beter uit en worden de laatste zaken afgewerkt.

Liften

Ook de liften voor mensen die bijvoorbeeld slecht ter been zijn, staan inmiddels op hun plek. De komende weken wordt de intercom nog aangesloten, worden de liften uitgebreid getest en waar nodig nog afgesteld. De verwachting is dat de liften in de periode januari/februari in gebruik worden genomen.

 

Gepubliceerd op