Op treinsafari in de Oostvaardersplassen

Te voet, met de boot, de bus of met je eigen auto. Op safari gaan kan op veel manieren. En je hoeft er echt niet helemaal voor naar Afrika. Op je treinreis tussen Almere en Lelystad word je gratis getrakteerd op een prachtige stukje natuurlandschap: de Oostvaardersplassen. Het enige wat je hoeft te doen, is naar buiten kijken.
Het spoor door de Oostvaardersplassen
Het spoor door de Oostvaardersplassen

De Oostvaardersplassen zijn uniek in Nederland. Zelfs in heel Europa is er geen gebied dat met de Oostvaardersplassen te vergelijken is. In de aangelegde polder in het IJsselmeer strekt zich een moerasgebied van zo’n zesduizend hectare uit met rietvlaktes, ruige graslanden en waterplassen. 

Hazen spotten

Wie tijdens zijn treinreis over de Hanzelijn de moeite neemt om naar buiten te kijken, kan zich onder andere vergapen aan ganzen, lepelaars en aalscholvers. Maar de oplettende kijker kan ook reeën, vossen en hazen spotten. Vleermuizen en vlinders zitten ook in het gebied, maar daarvoor kun je beter met de fiets of te voet het gebied betreden.

Observatieheuvels

Wil je de Heckrunderen, konikpaarden en edelherten een keer van dichtbij zien? Ga dan met de trein naar Almere of Lelystad en huur een fiets. Wie weet, kom je zelfs een van de drie jonge zeearenden tegen. Om van het gebied te kunnen genieten, kun je gebruikmaken van de ruim twintig uitkijkposten, observatiehutten, observatieheuvels en -schermen.

Gepubliceerd op

Meer nieuws over dit onderwerp