PazzUp! Een overweg...

De zomervakanties zijn nu echt voorbij en de scholen zijn weer begonnen. Misschien dat jij wel een nieuwe route naar school moet fietsen of lopen. Kom je onderweg een overweg tegen? Stop dan als de bellen gaan rinkelen en de bomen sluiten. Denk je nu: ‘ja duh, logisch’. Heel goed! Helaas is niet iedereen zo snugger. Elk jaar gebeuren er dodelijk ongevallen bij overwegen. Dit jaar zijn er al 5 doden te betreuren en 5 zwaargewonden.

050 Voorlichting scholen v02

Om je te vertellen welk risico je loopt als je niet oplet bij het spoor, geven we les op scholen. Gisteren waren we in Woerden op het Futuracollege. Daar spraken collega Ester en boa’s Daniel en Jeffrey met leerlingen over wat er mis kan gaan als je langs het spoor loopt, of verkeerd oversteekt. Maar het ging ook over de gevolgen van vandalisme. Voor de scholieren werd duidelijk dat je vooral je ‘koppie’ erbij moet houden als je een overweg oversteekt.

No game

Geen gastles gehad en wil je zelf zien wat er allemaal mis kan gaan als je nog even stiekem onder de spoorbomen glipt? Ga dan naar www.pazzup.nl. Hier vind je een spoorgame waarmee je kunt testen of jij wel de juiste keuzes maakt… En voor je docent: vraag op de site een lespakket en/of gastles aan.

 

Gepubliceerd op