Pluk van de Pettefletprijs voor Station Deurne

Station Deurne heeft de Pluk van de Pettefletprijs 2015 gewonnen. Het initiatief van Michel Lintermans om van het saaie, grijze station in Deurne een vrolijke en groene omgeving te maken, viel in de smaak bij de jury.

De prijs van 3000 euro mag Lintermans gebruiken om de stationsomgeving nog meer op te fleuren. Een terechte winnaar wat ons betreft. 

 

Op station Deurne is inderdaad iets bijzonders gebeurd. Dankzij veel groen, het gebruik van foto's en de plaatsing van een drinkwaterpunt is het station omgetoverd van een saai grijs gebied in een prettige omgeving die voor bewoners en reizigers veilig aanvoelt. Alle eer voor de initiatiefnemer die ons samen met NS over de streep wist te trekken om zijn plannen te realiseren. Daarbij heeft iedereen zijn steentje bijgedragen. Zo hebben we vanuit ProRail een gratis drinkwaterpunt gerealiseerd en een relaishuis voorzien van een prachtige afbeelding. Nu Lintermans opnieuw aan de slag mag met het prijzengeld, blijven we graag meedenken en meehelpen om de omgeving nog aantrekkelijker te maken.  

Pluk van de Pettefletprijs

De Pluk van de Pettefletprijs is vernoemd naar het boek van Annnie M.G. Schmidt waarin de hoofdrolspeler Pluk zich met succes inzet om het betegelen van een groen gebiedje achter de Petteflet tegen te gaan. Station Deurne heeft de prijs nu gekregen omdat het volgens de jury veel potentie heeft, zo zegt juryvoorzitter Flip van Duijn (zoon van Annie M.G. Schmidt): “Dit initiatief van inwoners van Deurne om de directe omgeving van het station te verduurzamen en daarmee een stuk aantrekkelijker te maken voor reizigers en bewoners is aanstekelijk en kan een inspiratiebron zijn voor andere gemeentes. Dit project is goed voor de natuur en voor de mensen.”

Wij denken dat het vooral een plek is geworden waar Pluk het naar zijn zin zou hebben (en nee, we hebben niet aan de hasselbramen gezeten ;-)

Gepubliceerd op