ProRail haalt top van CO2-Prestatieladder

ProRail heeft niveau 5 van de CO2-Prestatieladder bereikt. We stonden aan de wieg van dit instrument om CO2-uitstoot terug te dringen, en met het bereiken van de top geven we nu ook zelf het goede voorbeeld.
Ladder

Reductie

De CO2-Prestatieladder is bedacht door ProRail om bedrijven te helpen bij het reduceren van hun CO2-uitstoot. Dat werkt als volgt: hoe meer een bedrijf doet om CO2-uitstoot tegen te gaan, des te hoger hun trede op de Prestatieladder. Met elke hogere trede op de CO2-Prestatieladder krijgt het bedrijf een fictieve korting (gunningvoordeel) bij aanbestedingen. De prestatieladder ontsteeg al snel de spoorsector en inmiddels wordt die in meerdere sectoren toegepast.
 

Naam hoog te houden

Als bedenker van de methode heeft ProRail natuurlijk een naam hoog te houden. Daarom is het mooi dat wij ruim voor de planning de hoogste trede van de ladder hebben behaald. Dat is gelukt dankzij de inspanningen van vele collega’s. We hebben de top bereikt door onder meer ons energie- en aardgasverbruik heel goed te monitoren, en in samenwerking met andere partijen continu en actief te werken aan allerlei maatregelen om onze CO2 uitstoot tegen te gaan. En nu is het de uitdaging om aan de top te blijven.

Gepubliceerd op