ProRail stap verder in veiligheid

ProRail heeft trede 3 van de veiligheidsladder bereikt. Deze ladder is een instrument waarmee het veiligheidsbewustzijn binnen bedrijven gemeten wordt. Vandaag reikte het Nederlands Certificatie Instituut (NCI) het bijbehorende certificaat uit aan onze president-directeur Marion Gout-van Sinderen. Een mooi resultaat, want veiligheid op het spoor gaat boven alles. Niet alleen voor reizigers, maar ook voor mensen die aan het spoor werken en naast het spoor wonen. Daarom werken we bij ProRail non-stop aan een veilig en betrouwbaar spoor.
Uitreiking veiligheidscertificaat op Den Haag Centraal
Uitreiking veiligheidscertificaat op Den Haag Centraal

Stijgende lijn

Volgens het Nederlands Certificatie Instituut (NCI) laat ProRail een duidelijke stijgende lijn zien in bewustwording, houding en gedrag op het gebied van veiligheid. Ook waren we opvallend open, wat voor de NCI een teken is dat we serieus met veiligheid bezig zijn en graag willen verbeteren. En dat is ook zeker zo, want de schaal loopt van 1 tot en met 5. Er is dus nog voldoende ruimte voor verbetering.

Aan de slag

Dat concludeert ook onze president-directeur Marion Gout - van Sinderen: "Het bereiken van trede 3 is een bevestiging van de activiteiten die ons bedrijf in het afgelopen anderhalf jaar op het punt van veiligheid heeft ontplooid. Nu is het zaak voorwaarts te gaan en niet stil te blijven staan. We zullen de opmerkingen van de audit dan ook voortvarend moeten oppakken."

Trede 3

Een bedrijf op trede 3 van de veiligheidsladder heeft een samenhangende set van instructies, procesbeschrijvingen en 'papieren' verslaglegging op het gebied van veiligheid. Een voorbeeld waarbij we ons bij ProRail nog bewuster bezig houden met veiligheid is 'conflictvrij plannen'. We proberen bij het maken van de dienstregeling zo veel mogelijk te voorkomen dat machinisten onverwacht een rood sein tegenkomen of een andere trein moeten kruisen. Zo verhogen we de veiligheid op het spoor.

Gepubliceerd op