Rijdende spoorfabriek in actie

Ook afgelopen uren is er weer keihard gewerkt aan een nieuw spoor voor Borne. Met een speciale robottrein gaan we de schade te lijf. Iedereen zet alles op alles om het spoor vrij te krijgen zodat maandag de treinen weer kunnen rijden.

Herstel spoor Borne

Tijdens het rijden worden de sporen omhoog getild en de dwarsliggers vervangen voor nieuwe. Daarna legt de trein de spoorstaven weer terug op hun plek en komt er aan het einde van de trein nieuw spoor tevoorschijn. Ondertussen worden er ook zes overwegen gerepareerd en worden verschillende veiligheidsinstallaties vervangen. De aannemer zet dag en nacht 50 man in, die van allerlei klussen naar Borne zijn gehaald voor deze spoedklus.

Flinke klus

Door de ontsporing van de goederentrein afgelopen woensdag zijn 6.000 dwarsliggers en een flink aantal kabels, leidingen en veiligheidsinstallaties over een lengte van 4 kilometer kapot. Met andere woorden: we moeten een compleet nieuw stuk spoor aanleggen in Borne. Een flinke klus waar we normaal gesproken anderhalf jaar aan voorbereiding voor nodig hebben. We willen nu de klus in zo kort mogelijke tijd klaren zodat reizigers zo snel mogelijk weer gebruik kunnen maken van het spoor. Vierenhalve dag blijkt het snelst haalbare.

Gepubliceerd op