Rotterdam Centraal: "Alles volgens planning verlopen"

Hoofduitvoerder Cees van Leur vertelt over de vernieuwingsslag

Nog een maand en dan is het zover: de opening van het vernieuwde Rotterdam Centraal. Om terug te blikken én om af te tellen naar de grote dag, interviewen we elke week iemand die nauw betrokken is geweest bij deze grote vernieuwingsslag. Deze week is Cees van Leur aan de beurt. Cees was als hoofduitvoerder vanuit aannemer Mobilis verantwoordelijk voor de planning en uitvoering van de vernieuwing.

Vernieuwing volgens planning verlopen

Mobilis is in september 2009 begonnen met de bouw van het stationsgebouw en in februari 2010 met de perrons. Door keihard te werken hebben we er samen voor gezorgd dat 3 februari 2014 het station kon worden opgeleverd. Alles is volgens planning verlopen. "Het was hard doorwerken, want er is heel veel werk in een hele korte tijd gerealiseerd." aldus Cees van Leur.

Flinke logistieke klus 

In de drukste periodes werkten er op Rotterdam Centraal zo'n 220 mensen; van ontwerpers en projectleiders tot uitvoerders en werkvoorbereiders. De vernieuwing was niet altijd even gemakkelijk: "Er moesten veel logistieke werkzaamheden gebeuren, met name tijdens het aanleggen van de perrons. De perrons waren namelijk erg smal voor het aantal mensen die hierop hun werkzaamheden moesten verrichten. We moesten tijdens deze fase continu bijsturen om de veiligheid te waarborgen."

Het eindresultaat

"De samenwerking met ProRail is prima verlopen, zeker gezien het resultaat wat er gezamenlijk is bereikt." Cees is beretrots op wat er in Rotterdam gerealiseerd is. Logisch want het eindresultaat is van internationale allure. Volgens Cees is hij niet de enige die trots is: "iedereen - van hoog tot laag - die heeft meegewerkt, kan dit beamen."

Namens Cees en ProRail bedanken we iedereen voor hun inzet tijdens dit project!

Gepubliceerd op