Seinen gerepareerd bij Moordrecht

Sinds woensdagavond 13 september 19.00 uur kunnen treinen weer volgens dienstregeling gaan rijden op het traject Gouda-Rotterdam/den Haag. Overdag was daar beperkt treinverkeer mogelijk vanwege een spoedreparatie aan een belangrijke kabel waarmee seinen bediend worden. Dat is nu geklaard!
ProRail voert een spoedreparatie uit vanwege een storing in de bediening van seinen en wissels in de omgeving van Geldermalsen.
ProRail voert een spoedreparatie uit vanwege een storing in de bediening van seinen en wissels in de omgeving van Geldermalsen.

Spoed

ProRail betreurt de hinder die reizigers vandaag op dit traject hebben ondervonden en stelde alles in het werk de klus zo spoedig mogelijk te klaren. Sinds woensdagavond 13 september 19.00 uur kunnen treinen weer volgens het spoorboekje rijden op het traject Gouda-Rotterdam/den Haag. 

Wat was er aan de hand?

Bij werkzaamheden aan het spoor in de nacht van dinsdag 12 september op woensdag 13 september is een hoofdkabel geraakt, waardoor de seinen bij Moordrecht niet goed werkten. Omdat het traceren van de storing en het herstellen van deze kabel complex was vergde het de nodige tijd om het weer in orde te maken. Nadat de kabel gerepareerd was diende conform veiligheidsprocedure een gecertificeerd ingenieursbureau de goede en veilige werking van de hoofdkabel vast te stellen. Dit om te garanderen dat alles weer veilig en volgens de normen werkt. 

Gepubliceerd op