Voetgangerstunnel Schin op Geul gepimpt met muurschilderingen

Boven de ingangen van de pas heropende voetgangerstunnel in Schin op Geul pronken twee prachtige muurschilderingen van een stoomlocomotief. Ze zijn ontworpen en gemaakt door de kunstenaars Ivo Benders en Quinty Hendriks van de stichting Teekens. Dat gebeurde in opdracht van ProRail en de gemeente Valkenburg. De wandschilderingen zijn vanmiddag (vrijdag 25 oktober) feestelijk onthuld.
Onthulling van de muurschildering spoortunnel Schin op Geul
Onthulling van de muurschildering spoortunnel Schin op Geul

Afgelopen zomer werd in Schin op Geul een afgesloten tunnel opnieuw toegankelijk gemaakt en opgeknapt, zodat wandelaars het spoor ter hoogte van de Graafstraat veilig kunnen oversteken. Wethouder Carlo Vankan en regiodirecteur Wendy de Wild van ProRail bedachten samen een mooi alternatief voor de grijze betonnen vlakken aan de bovenkant van de tunnel. 

Muurschildering aan de noordkant

Teekens aan de wand

Vankan en De Wild vroegen de Valkenburgse stichting Teekens aan de Wand twee muurschilderingen te maken. Stagiair Quinty Hendriks, 4e jaars decoratieschilder aan het Sint Lucas college in Boxtel, en graficus Ivo Benders gingen er samen mee aan de slag en werkten daarbij samen met de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij (de ZLSM). Aan beide zijden van de tunnel dendert er nu een stoomlocomotief op je af. De een in een winters tafereel en de ander onder een stralende zon. Dankzij het werk van Quinty en Ivo ziet het tunneltje er een stuk vrolijker uit en nog aantrekkelijker om doorheen te wandelen.

De muurschildering aan de zuidzijde

Gepubliceerd op