Staatssecretaris op nachtelijk werkbezoek

Hoog bezoek afgelopen nacht! Staatssecretaris Mansveld (Infrastructuur en Milieu) kwam een kijkje nemen bij verschillende werkzaamheden op en rond het spoor bij Amersfoort. Tijdens het bezoek is de staatssecretaris bijgepraat door medewerkers van ProRail en aannemer Asset Rail over nachtelijk onderhoud aan het spoor, de bovenleidingen en wissels. Bijzondere aandacht was er voor de veiligheid van de mensen die het werk doen.

Werken in het donker

“Je staat er niet vaak bij stil, maar ‘s nachts wordt er hard gewerkt op en rond het spoor. De omstandigheden waaronder dat gebeurt zijn niet eenvoudig: het is donker en je moet bij de planning goed rekening houden met het spoorboekje. Bij spooronderhoud denk je al snel aan technische ingrepen aan wissels en bovenleidingen. Maar ook zaken als groenonderhoud vinden 's nachts plaats. Op die manier ondervindt de reiziger er zo min mogelijk hinder van. Het is bijzonder om te zien hoe er op deze manier wordt gewerkt aan de veiligheid en begaanbaarheid van het spoor.” aldus Mansveld.

Werkzaamheden

Staatssecretaris Mansveld heeft tijdens het bezoek uitgebreid gesproken met de mensen die aan het spoor werken. Zij liep onder meer mee met een inspectie van de bovenleidingen en was aanwezig bij werkzaamheden om relais (schakelaars) langs de baan te vervangen. Tijdens haar bezoek is ook onderhoud gepleegd aan 8 wissels en is een zogeheten lijmlas geplaatst, die van belang is voor de treindetectie.

 Het bezoek duurde tot half drie, dus dat onze staatssecretaris een echte bikkel is heeft ze dubbel en dwars bewezen. We bedanken haar dat ze deze moeite heeft genomen!

Gepubliceerd op