Station 403 in aantocht

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu, het Stadsgewest Haaglanden, ProRail, NS en de gemeenten Zoetermeer en Lansingerland hebben overeenstemming bereikt over de opening van een nieuwe station, genaamd Bleizo. Deze ‘werknaam’ is een samenvoeging van Bleiswijk en Zoetermeer. ProRail is blij dat na jaren van vooronderzoek, de volgende stap gezet kan worden naar een nieuw station in een betrouwbare en veilige dienstregeling.

Uniek

Het gebied rond de A12 bij Zoetermeer en Lansingerland wordt met het nieuwe station een uniek vervoersknooppunt. De locatie is ten zuidoosten van Zoetermeer. Op deze plek komen nu al spoor, RandstadRail, buslijnen, de A12 en diverse fietsroutes samen. De bestaande vervoersnetwerken van Rotterdam, Den Haag en Zoetermeer worden hier met elkaar verbonden en zo optimaal benut.

Vier keer per uur

Alle Sprinters tussen Den Haag en Gouda zullen hier stoppen en RandstadRail-lijn 4 wordt naar het station doorgetrokken. Vier keer per uur zal een trein dan stoppen op station Bleizo. Daarmee biedt het station voor treinreizigers een overstapmogelijkheid op RandstadRail, bus, fiets en auto.

Opdracht

ProRail heeft afgelopen periode het benodigde vooronderzoek gedaan. De volgende stap is dat Staatssecretaris Wilma Mansveld officieel opdracht verleent aan ProRail voor de voorbereiding en de bouw van het nieuwe station BleiZo. Volgens de huidige inzichten kunnen reizigers dan vanaf 2018 op station Bleizo de eerste trein nemen.
 

Gepubliceerd op