Station Delft swingend geopend

Feestelijke opening met muziek

Het nieuwe ondergrondse station Delft is donderdag 9 april officieel geopend. Met een ceremoniële handeling door de gemeente Delft, NS en ProRail is het station dan nu echt in gebruik genomen.

Stralende dag

Onder grote belangstelling werd in de centrale hal een speciaal gecomponeerd lied gezongen door een zangeres en een groot kinderenkoor. Onder groot applaus van reizigers en geinteresseerde bezoekers. Ook de naam van de spoortunnel is hierbij onthuld: de Willem van Oranjetunnel. Alle aanwezigen op het station werden gedurende de dag getrakteerd op bijzondere optredens van Delftse artiesten. Het was een stralende dag met stralende mensen!

Laatste werkzaamheden

Het station was al enkele weken open, maar nu zijn ook de meerdere vormen van openbaar vervoer aangesloten. Ook de laatste winkels hebben hun deuren geopend, zodat reizigers kunnen genieten van een prettig verblijf op het gloednieuwe openbaar-vervoerknooppunt. ProRail start binnenkort met de werkzaamheden aan de tweede tunnelbuis. Die kan dan in 2017 worden opgeleverd. 

 

 

Gepubliceerd op