Station Leeuwarden in de lift

ProRail werkt hard aan de toegankelijkheid van stations. Een treinreis zonder obstakels is voor iedereen van belang. Een groot aantal stations wordt daarom aangepast om iedereen zelfstandig te laten reizen. Zo ook station Leeuwarden. Gisteren zijn hier twee nieuwe liften geopend door Roelof (92) en Janneke (52) Dijkstra. De fervente treinreizigers mochten gisteren als eerste de lift gebruiken die ProRail op station Leeuwarden bouwde.
Opening ligt Leeuwarden
Opening ligt Leeuwarden

Samenwerking

ProRail is in samenwerking met diverse belangenorganisaties, vervoerders, OV-autoriteiten, provincies en gemeenten op diverse stations in Nederland aan het werk om de toegankelijkheid van stations te verbeteren. Met financiering van het ministerie van Infrastructuur en Milieu verbeteren we de bereikbaarheid van de perrons. Mensen die slecht ter been zijn, slechtziend, ouders met kinderwagens en reizigers met zware tassen kunnen zodoende makkelijker hun trein bereiken en veiliger reizen.

Toegankelijkheid station Leeuwarden

In Leeuwarden is het station via de hoofdingang geheel gelijkvloers bereikbaar. Aan de achterzijde is een tunnel om onder twee sporen door te komen. Daar zijn nu twee liften bij gekomen.

“We zijn heel blij met de liften. Het scheelt ons een kwartier omfietsen via een overweg verderop omdat we eerst alleen via de hoofdingang naar binnen konden komen. We wonen juist aan de achterzijde van het station”, verklaarde het echtpaar Dijkstra hun vreugde. Ze reizen wekelijks twee tot drie keer met de trein en hun vouwfietsen.

Meer weten over het programma Toegankelijkheid? Hier lees je meer.

Gepubliceerd op