Station Vaartsche Rijn steeds meer werkelijkheid

Reis je met de trein vanuit het zuiden richting Utrecht Centraal? Dan kom je langs station Vaartsche Rijn. Dit is een nieuw station dat we bouwen tussen Utrecht Centraal en Utrecht Lunetten. Het station wordt over het water van de Vaartsche Rijn gebouwd en komt daardoor zo’n zes meter boven de straat te liggen.

Overstappen op de Uithoflijn

Reizigers kunnen in 2015 overstappen op Vaartsche Rijn, zodat station Utrecht Centraal ontlast wordt. Daarnaast komt er bij het station ook een halte van de Uithoflijn – de toekomstige tramverbinding tussen station Utrecht Centraal en de Uithof. Studenten hoeven dan niet meer langs Utrecht Centraal, maar kunnen vanaf Vaartsche Rijn direct met de tram naar de Uithof.

Hoe ver zijn we?

De komende maand verandert er weer het nodige bij Vaartsche Rijn. We werken aan het spoordek (het dek boven water en weg waar straks de sporen op komen te liggen), er wordt beton gestort en we bouwen aan het tweede perron. Ook in de omgeving van het toekomstige station is volop actie. De laatste delen van de vloer voor de tramlijn tussen Utrecht Centraal en de Uithof zijn gelegd. Aan de buitenkant van de trambaan zijn golvende betonnen elementen geplaatst. Hieronder metselen we de komende maanden rode baksteentjes.

Zo worden de impressies van het nieuwe station en de omgeving steeds meer werkelijkheid, totdat het station volgend jaar klaar is.

Gepubliceerd op