Stationsgebied Zwolle krijgt flinke impuls

In Zwolle zijn we met project ZwolleSpoort al goed op weg met de vernieuwing van het station. Het vierde perron viert al bijna zijn eenjarig bestaan en de bouw van de reizigerstunnel onder het station vordert. Gisteravond werd duidelijk dat ook het gebied rondom het station een flinke impuls krijgt. De gemeenteraad van Zwolle heeft net als de provincie Overijssel besloten geld te stoppen in de verbetering van het stationsgebied. In totaal is een bedrag van 101 miljoen beschikbaar om het gebied rondom station Zwolle aan te pakken.

Zwolle krijgt vijfde perron voor bussen

Het geld wordt door gemeente en provincie onder andere gebruikt om het busstation van de drukke centrumkant te verplaatsten naar de zuidkant van het station. Er komt een nieuw 'busperron' bij het station die rechtstreeks te bereiken is vanuit de tunnel (die we nu aan het bouwen zijn). De zuidkant van het station krijgt daarom ook een upgrade tot volwaardige stationsentree. De bussen rijden straks via een busbrug over de sporen heen naar het centrum.

Samenwerking ProRail

ProRail heeft met het project ZwolleSpoort bijgedragen aan het besluit van de gemeente door mee te denken, advies te geven en verschillende punten uit te zoeken. Ook zullen we een rol spelen in vervolginvesteringen en werkzaamheden die de komende jaren plaatsvinden op en rondom het station, zoals het nieuwe busperron en de aansluiting hiervan op de reizigerstunnel. De investering in het stationsgebied zorgt samen met het al lopende project ZwolleSpoort voor nog meer comfort en betere verbindingen op het station.

Meer weten over het de investeringen in het stationsgebied? Kijk op de site van de gemeente Zwolle: www.zwolle.nl/spoorzone.

Gepubliceerd op