Nieuwsberichten

Bodemonderzoek bij emplacement Dijksgracht in Amsterdam

Bodemonderzoek emplacement Dijksgracht, Amsterdam, juni 2018
ProRail laat deze week bodemonderzoek uitvoeren op emplacement Dijksgracht in Amsterdam. Dat is nodig omdat we op die plek een 'vrije kruising' willen aanleggen waar treinen uit verschillende richtingen elkaar ongehinderd boven- en onderlangs kruisen. Ze hoeven dan niet meer op elkaar te wachten en dat verkleint weer de kans op verstoringen.
Gepubliceerd op

Zomervakantie? Werk aan het spoor gaat gewoon door

Zomerwerkzaamheden 2018
Voor veel mensen is het bijna vakantie, maar wij werken de komende juist maanden hard door aan de vernieuwing van het spoor. Juist in de vakantietijd pakken we groot werk aan, omdat het dan minder druk is in de trein. Daardoor hebben minder reizigers last van buitendienststellingen. Ons werk kan impact hebben op je treinreis, dus check voor vertrek altijd je reisplanner!
Gepubliceerd op

Meer reismogelijkheden, meer treinen en snellere verbindingen bij Zwolle

De oostzijde van Zwolle vanuit de lucht.
Door Spoorplan Noord-Nederland nemen de reismogelijkheden met de trein in het noorden flink toe, waardoor er snellere verbindingen in de regio en naar de Randstad ontstaan. ProRail werkt in dit kader aan de verbetering van Zwolle, met 8 richtingen en 60.000 reizigers het tweede spoorknooppunt van Nederland. We investeren tot 2022 grootscheeps in sporen, perrons en beveiliging. De spooruitbreiding Zwolle-Herfte is daar onderdeel van.
Gepubliceerd op

Exceptioneel transport? Zo passeer je veilig een overweg

Dalfsen trein
Mocht je met exceptioneel transport een overweg willen oversteken, dan geldt daar een verplichte procedure voor. ProRail hecht zeer veel waarde aan veiligheid op het spoor. Om deze veiligheid te waarborgen voor beroepschauffeurs, treinreizigers en treinpersoneel moet een oversteek vooraf worden overlegd met ProRail. Hier lees je hoe het werkt.
Gepubliceerd op