Nieuwsberichten

Foto's: Blaak bestaat 25 jaar

Roterdam Blaak bestaat sinds zaterdag 15 septermber 2018 25 jaar.
Station Rotterdam Blaak en de Willemspoortunnel waren zaterdag precies 25 jaar oud. Koningin Beatrix opende het station en de tunnel op 15 september 1993. ProRail heeft het station en de omgeving het afgelopen jaar samen met regionaal vervoerder RET, gemeente Rotterdam en Metropoolregio Rotterdam-Den Haag (MRDH) flink vernieuwd. Bekijk hieronder de foto's.
Gepubliceerd op

22 september is het weer Burendag! Kom jij bij ons langs?

Burendag
ProRail is verantwoordelijk voor het spoorwegnet van Nederland, we beheren spoorlijnen en stations. Op die manier hebben wij zowat de meeste buren van Nederland. Toch zijn we niet bij al onze buren bekend en daar willen we verandering in brengen. Als goede buur willen we graag met jou kennismaken. En daarvoor is de landelijke Burendag een uitstekende gelegenheid.
Gepubliceerd op

Snellere verbinding naar Berlijn

Onderweg naar Berlijn
Vanochtend om 09:27 uur is vanaf Amsterdam Centraal een symbolisch snellere intercity naar Berlijn vertrokken. Namens ProRail is President Directeur Pier Eringa aan boord van de éénmalig snellere trein. Naast reizigers, die gewoon naar Hannover of Berlijn willen reizen, zijn in de trein ook President Directeur Roger van Boxtel van NS, bestuurders van Schiphol en regionale bestuurders uit Nederland en Duitsland aanwezig. Staatssecretaris van Veldhoven zwaaide de delegatie uit.
Gepubliceerd op

Laatste helikoptervluchten

ProRail vliegt de komende week weer met een helikopter om luchtfoto's en laserscans te maken van het spoor. Na deze week hebben we het hele Nederlandse spoornetwerk gehad. De opnamen maken we om onze eigen topografische kaart, de basisbeheerkaart up te daten. Ook maken we met de data 3D weergaven van bijvoorbeeld stations.
Gepubliceerd op