Stroomstoring Rotterdam: wat was er aan de hand?

Gisteravond is door een storing in de stroomvoorziening de stroom uitgevallen op de verkeersleidingspost in Rotterdam. We hebben alle systemen toen overgeschakeld op het back-up systeem. Treinreizigers kunnen hier hinder van hebben ondervonden. Ook vanochtend is de treindienst opgestart met deze back-up. Hierdoor kunnen treinen uit de reguliere dienstregeling rijden, maar zijn de spitstreinen en de HSL in de ochtend helaas uitgevallen.
Station Rotterdam Centraal bij avond
Station Rotterdam Centraal bij avond

Experts ingezet

We willen het zekere voor het onzekere nemen. Experts zoeken nu naar de oorzaak van de stroomstoring om zeker te weten dat de storing zich niet nog een keer kan voordoen. Pas na groen licht van de experts schakelen we over op de normale stroomvoorziening. Bovendien zoeken we een geschikt moment voor het overschakelen. Dit blijft een cruciaal moment en daarom schakelen we pas over als er zo min mogelijk treinen rijden.

Treinen blijven rijden dankzij back-up

Het is onze ambitie om het spoor nóg betrouwbaarder te maken, daar zijn we dag in dag uit mee bezig. Bij dit soort incidenten zijn we altijd zo snel mogelijk ter plaatse om de veiligheidsrisico’s in te schatten. We nemen geen enkel risico en moeten soms snel beslissen om over te schakelen op ons noodaggregaat. Het back-up systeem zorgt er nu voor dat de treinen gewoon kunnen blijven rijden. We weten hoe belangrijk het voor reizigers is om te kunnen vertrouwen op het spoor, daarom zetten we alles op alles om dit zo snel mogelijk te verhelpen.

Gepubliceerd op