Studeren bij het spoor

Met goed personeel kunnen we het spoor nog betrouwbaarder maken. Daarom investeren we bij de bron, namelijk in goede opleidingen. Samen met onder andere de Hogeschool Utrecht hebben we het vakkenpakket 'Railtechniek' samengesteld. Van spooronderhoud en stationsprojecten tot management en economie: de studie is heel divers en bereidt studenten voor op een baan bij het spoor. Studenten vertellen nu zelf over hun ervaringen met de studie.

Minor Railtechniek bij Hogeschool Utrecht

Toekomst van het spoor

Technische opleidingen zijn belangrijk voor ProRail, want met goed opgeleid personeel kunnen we het spoor nog betrouwbaarder maken. Ondanks de bezuinigingen, heeft de spoorsector door vergrijzing en technologische ontwikkelingen in de toekomst toch dringend behoefte aan nieuwe hbo-technici die goed kunnen omgaan met de uitdagingen van het spoor. Deze minor kan in de toekomst dus gaan voorzien in de nieuwe instroom van goed personeel.

Railtechniek studeren

De minor Railtechniek is een samenwerking tussen de Hogeschool Utrecht, ProRail, Vakgroep Railinfra van Bouwend Nederland, NL Ingenieurs en Rail Infra Opleidingen. HBO-studenten kunnen vanuit vier opleidingen instromen in deze minor: civiele techniek, werktuigbouwkunde, technische bedrijfskunde en elektrotechniek. De studenten kijken over de grens van hun eigen opleiding naar de andere disciplines. Hiermee zijn ze later breed inzetbaar en kunnen ze op verschillende functies binnen de railsector solliciteren.

Gepubliceerd op