Stukje Den Haag Centraal in huis

'Waar op het perron sta je? Bij vak C!' Dit zou je in het vervolg ook op andere plekken dan op het perron kunnen roepen: in de woonkamer, op het toilet, in je clubhuis of in de gezamenlijke ruimte van je studentenhuis. De zogenaamde vakborden van Den Haag centraal worden namelijk verloot. Dus past het in je interieur? Of heb je een ander leuk plekje waar zo'n bord mooi zou staan, dan kun je kans maken op één van deze collector's items.
Borden op Den Haag Centraal worden vernieuwd
Borden op Den Haag Centraal worden vernieuwd

Nieuwe borden op Den Haag Centraal

Tijdens de vernieuwing van Den Haag Centraal zijn veel borden op het station vervangen door nieuwe exemplaren. De oude borden gooit het project niet weg. Dat zou zonde zijn. Bovendien zijn er in Nederland genoeg verzamelaars die graag zo'n bordje in hun huis willen ophangen. Daarom worden ze nu verloot.

Wat moet je doen?

Maak op een creatieve manier duidelijk waarom je zo’n bord wilt hebben. Bijvoorbeeld met een foto, filmpje, gedicht of tekening. Deze kun je tot uiterlijk 30 november opsturen naar stations@prorail.nl. Op 5 december worden de winnaars bekend gemaakt. Uiteraard komen de winnende inzendingen op de site van Den Haag Centraal te staan.

Vernieuwing van het station

Nu al maken iedere dag zo’n 190.000 mensen gebruik van station Den Haag centraal. Dit aantal zien we groeien. Daarom bouwt ProRail in opdracht van de gemeente Den Haag een compleet nieuw stationsgebouw waar al het openbaar vervoer bij elkaar komt. In 2014 is het hele station gereed en kan de reiziger gebruik maken van het nieuwe en grotere station.

Gepubliceerd op