Terugblik op herfststorm

Geringe invloed op het spoor

Dinsdag had Nederland te maken met een flinke herfststorm. Deze ging gepaard met buien, hagel en onweer. Zelfs de stormvloedkering op de Oosterschelde is dicht gedaan. Gelukkig vielen de gevolgen voor het spoorverkeer mee. Wel was er op enkele plaatsen overlast.
Herstweer op het spoor in Den Helder / dinsdag 21 oktober 2014
Herstweer op het spoor in Den Helder / dinsdag 21 oktober 2014

Blikseminslag

Bij Soest was gisteravond een flinke blikseminslag op het spoor, waardoor in een paar schakelkasten kortsluiting ontstond. Hierdoor rijden er woensdagochtend nog steeds geen treinen tussen Den Dolder en Baarn. ProRail werkt hard aan herstel hiervan. Check kort voor vertrek de reisplanner van NS om niet voor verrassingen te komen te staan.
Ook was er dinsdagavond een blikseminslag bij Zwolle. Tussen Zwolle en Kampen konden daardoor korte tijd geen treinen rijden. De kortsluiting kon hier snel worden gerepareerd. 

Lichte verstoringen

Door herfststorm waaiden er dinsdagavond takken en hout op het spoor. Tussen 17.00 en 17.30 uur zorgde dit ervoor dat treinen tussen Leiden en Den Haag Mariahoeve met vertraging reden. Ook bij Sittard was een stuk hout een boosdoener en kwam bij Ede een overwegboom in het spoor. Deze obstakels konden snel worden verwijderd. 

ProRail voert extra maatregelen uit in de herfstperiode om de invloed van weersomstandigheden op het spoor zo klein mogelijk te houden.

Gepubliceerd op