Terugblik op het weekend

Werkzaamheden en koperdiefstal

Ook dit weekend is ProRail weer bezig geweest met vernieuwing van het spoor. De meest ingrijpende gevolgen voor de reiziger waren in de omgeving van Delft. Daarnaast hadden we te maken met koperdiefstal.
Betere samenwerking aanpak koperdiefstal nodig

Werk in Delft

ProRail is druk bezig met de laatste werkzaamheden aan de spoortunnel in Delft. Al deze voorbereidingen zijn erop gericht dat in de vroege ochtend van 28 februari de allereerste reizigerstrein door de gloednieuwe spoortunnel kan rijden. De werkzaamheden afgelopen weekend waren het plaatsen van nieuwe seinen en het omleggen van stroomdraden in de bovenleiding. Ook werden voorbereidingen getroffen zodat in de 6-daagse buitendienstelling, voorafgaand aan de eerste trein, het bestaande spoor op het nieuwe spoor snel kan worden aangesloten. Dit weekend reden er daarom geen treinen tussen Den Haag HS en Schiedam.

Koperdiefstal

Ook hadden wij, en daarmee de treinreizigers, zaterdag last van koperdiefstal bij het spoor in de omgeving van Dieren. Daardoor konden er tussen Dieren en Velperpoort geen treinen rijden en werden bussen ingezet. De diefstal werd even na 11.00 uur ontdekt en was na reparatiewerkzaamheden om 14.20 uur opgelost. Om koperdiefstal tegen te gaan, zijn er diverse acties tegen koperdiefstal, zoals identificatieplicht bij metaalhandelaren, meer controles door politie en ProRail-medewerkers, en waar mogelijk wordt koper vervangen door aluminium. Dat is minder waard en daarom onaantrekkelijker voor dieven.  

Gepubliceerd op