Terugblik op het weekend: nieuwe loopbrug Roosendaal op zijn plek gehesen

De nieuwe loop- en fietsbrug die het centrum van Roosendaal gaat verbinden met het spoorhavengebied is afgelopen weekend op zijn plek gehesen. De plaatsing verliep zeer voorspoedig. Dankzij het mooie, windstille weer lagen alle drie de brugdelen uren eerder op hun plek dan gepland. Om de brug op de pijlers te tillen werd een van de grootste mobiele kranen van Europa ingezet met een hoogte van 84 meter.

Nieuwe verbinding

ProRail bouwt de brug, ook wel passerelle genoemd, in opdracht van de gemeente Roosendaal. Voor de stad is het een belangrijke nieuwe verbinding. Fietsers en voetgangers hoeven straks geen omweg meer te maken om van de ene kant van het spoor naar de andere kant te komen. De brug gaat over 19 sporen heen en is in totaal 166 meter lang. Voor fietsers komt er een fietsgoot.

Veilig spoor

Veiligheid op het spoor gaat boven alles. Dat geldt voor reizigers en weggebruikers. Dankzij de nieuwe brug kunnen fietsers en voetgangers in Roosendaal straks veilig het spoor oversteken zonder dat het treinverkeer er hinder van heeft. Zo werkt ProRail samen met haar partners 24 uur per dag aan het verbeteren van de veiligheid en betrouwbaarheid van het Nederlandse spoor.

Het gebeuren trok de nodige aandacht van de pers. Ook veel mensen uit de omgeving kwamen een kijkje nemen.

 

 

Gepubliceerd op

Meer nieuws over dit onderwerp