Terugblik op het weekend: nieuwe sporen voor Den Bosch

Ook afgelopen weekend werd er hard gewerkt aan een betrouwbaar en veilig spoor. Een veilig en betrouwbaar spoor is erg belangrijk voor Nederland. Het is dan ook onze ambitie om het spoor nóg betrouwbaarder te maken, daar zijn we dag in dag uit mee bezig. Dit weekend werkten we onder andere aan het spoor bij Schiphol en Den Bosch.

Den Bosch: de nieuwe sporen liggen

In Den Bosch is het afgelopen weekend onder en rond de Paleisbrug op verschillende locaties gewerkt om het spoor zo goed als af te maken, zodat vandaag gestart kon worden met het trekken van de bovenleidingkabels. Terwijl de ene ploeg de sporen aanlegde, ging er tegelijkertijd een andere ploeg aan de slag met de funderingen voor de bovenleidingsportalen. Alles loopt volgens plan: de komende dagen staan volledig in het teken van de bovenleiding.

Schiphol: stap gezet in vernieuwingsslag

Ook rond Schiphol hebben we het weekend niet stilgezeten. Hier hebben we op verschillende locaties uiteenlopende vernieuwingswerkzaamheden uitgevoerd; van het aanleggen van geluidsschermen tot het intrillen van damwanden. ProRail verdubbelt het spoor richting Schiphol over acht kilometer, van twee naar vier sporen. Er komen voor dat nieuwe spoor onder andere ook nieuwe spoorviaducten, nieuwe bruggen en flyovers. Bovendien krijgt station Amsterdam Rai een extra perron. Als we klaar zijn met vernieuwen ligt er een nieuw en hoogfrequent spoornetwerk van en naar de luchthaven.

Gepubliceerd op