Terugblik punctualiteit week 26

Met 92% was het vorige week qua punctualiteit een prima week, maar het percentage uitgevallen treinen was met 2% te hoog. Onder meer twee defecte bovenleidingen leidden tot het opheffen van veel treinen.

Slecht begin van de week

De bovenleidingen gingen maandag defect bij Delft en bij Heerlen. Het herstellen van de bovenleiding is gespecialiseerd werk dat behoorlijk arbeidsintensief is en veel tijd kost. Dit verklaart dat er maandag een uitval van 5% was. Het was daarmee direct de slechtste dag van de week.

De rest van de week

Dinsdag was er een storing bij Dordrecht en woensdag vonden er op meerdere locaties (bijna) aanrijdingen plaats. Donderdag zorgden sectiestoringen bij Den Haag en Wijchen voor overlast. En vrijdag was er een wisselstoring bij Weesp. Het weekend verliep relatief rustig op een wisselstoring bij Amersfoort na.

Wat is punctueel?

Een trein is op tijd - oftewel: punctueel - als hij bij aankomst minder dan 3 minuten vertraging heeft. Dus als het verschil tussen de geplande en de gerealiseerde aankomsttijd minder is dan 3 minuten. Uitgevallen treinen tellen niet mee. Overigens kunnen afzonderlijke vervoerders andere punctualiteitsnormen hanteren.

Gepubliceerd op