Komende zomer grote spoorvernieuwing in Eindhoven

Treinreizigers opgelet

Niets vervelender dan er op het laatste moment achter komen dat er in verband met werkzaamheden geen treinen rijden. Zeker als u al met de koffers op het station staat. Daarom is het goed om te weten dat in de zomervakantie grote delen van het spoor rondom Eindhoven worden vernieuwd. De werkzaamheden starten op zaterdag 18 juli en gaan drie weken duren. In die periode tot en met zondag 9 augustus is er deels helemaal geen treinverkeer mogelijk en rijden er deels minder treinen.
Het spoor aan de oostkant van station Eindhoven
Het spoor aan de oostkant van station Eindhoven

Net als alles in het leven, is het spoor onderhevig aan slijtage. Wanneer het einde van de levensduur in zicht komt, worden wissels, spoorstaven, dwarsliggers en spoorstenen (ballast) vervangen. Dat doen we om het spoor in goede conditie te houden en te zorgen dat de treinen er comfortabel en veilig overheen kunnen blijven rijden. In Einhoven gaan we deze zomer het spoor aan de oostkant van het station vernieuwen. De eerste week vernieuwen we ook delen van het spoor tussen Eindhoven en Blerick.

Hinder

De spoorvernieuwing heeft ingrijpende gevolgen voor het treinverkeer tussen Eindhoven - Venlo en Eindhoven - Weert. Tijdens de werkzaamheden rijden er deels helemaal geen treinen en deels minder treinen. Hierover volgt later dit jaar nadere informatie. De uitvoering is in overleg met de reizigers- en goederenvervoerders bewust gepland in de vakantie, ook omdat er dan minder reizigers zijn.

ProRail vernieuwt

De vernieuwing van het spoor in Eindhoven is onderdeel van de grootste vernieuwing en aanpassing van het Nederlandse spoor sinds het bestaan van de spoorwegen. Dat is noodzakelijk voor verbetering en verdere groei van het treinverkeer. Reizigers en verladers kunnen er dan meer op vertrouwen dat de treinreis zonder vertraging en comfortabel verloopt. De samenleving investeert daar via het ministerie van Infrastructuur en Milieu, gemeenten en provincies jaarlijks ruim 1 miljard euro in. 

Gepubliceerd op