Treinverkeer Groningen - Weener sneller op gang

Al vanaf zondag 30 oktober kunnen reizigers weer gebruik maken van de treinverbinding tussen Bad Nieuweschans en Weener. ProRail paste hiervoor het beveiligingssysteem aan op het Nederlandse deel van het traject. En we zijn een maand eerder klaar dan gedacht!
Treinstel van Arriva
Treinstel van Arriva

Keren in Weener

Aan Duitse zijde deed DB Netz enkele aanpassingen aan het spoor. Daarmee is het mogelijk om de trein in Weener te laten aankomen, 'omdraaien' en veilig te laten terugrijden. De verbinding met het Duitse deel van het traject Groningen-Leer is hiermee deels hersteld.

Spoorbrug

In december 2015 voer een vrachtschip tegen de spoorbrug over de Duitse Ems bij Weener en raakte de brug zwaar beschadigd. Sinds die tijd is er geen treinverkeer mogelijk tussen Bad Nieuweschans en Leer. Herstel van deze brug is op korte termijn nog niet gerealiseerd. Vandaar dat ProRail nu deze oplossing heeft voorzien voor een deel van het traject.

Testritten

Op vrijdag 28 oktober en zaterdag 29 oktober vinden er testritten met treinen plaats op het traject tussen Bad Nieuweschans en Weener. Omwonenden kunnen deze treinen dus al op het traject zien rijden. Vanaf de 30e is het voor het 'eggie' en zitten er weer reizigers in de trein. Voor uw reis tussen Groningen en Leer en tussengelegen stations kunt u de reisplanner van Arriva raadplegen.
 

Gepubliceerd op