Twee nieuwe commissarissen voor ProRail

De raad van commissarissen van ProRail krijgt twee nieuwe leden. Per 1 maart 2015 zijn mevrouw A.C.W. Sneller en de heer L.M. Sondag door de staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu benoemd tot commissaris bij ProRail. Met de nieuw benoemde commissarissen wordt invulling gegeven aan de aandachtsgebieden ict en logistiek/vervoer en de afspraak over de samenstelling van de raad van commissarissen in de Lange Termijn Spooragenda. Beide nieuwe commissarissen hebben brede ervaring in het bedrijfsleven.

Lineke Sneller werkte onder andere als CIO bij Vodafone Libertel BV en was eerder IT en Finance Director bij Interface Europe. Zij is momenteel hoogleraar bij Nyenrode Business Universiteit en lid van de raad van commissarissen van Achmea.

Ruud Sondag voegt met zijn bestuurservaring als CEO van de Van Gansewinkel Groep en zijn ervaring als commercieel directeur bij Koninklijke Nedlloyd Groep kennis toe aan de raad op het gebied van logistiek/vervoer. Hij is thans grootaandeelhouder van onder andere Scherpenzeel BV en vervult enkele toezichthoudende en adviesfuncties.

President-commissaris Hans Alders: ‘ProRail staat voor de belangrijke opgave de dienstverlening aan vervoerders en reizigers te verbeteren en te blijven innoveren in de robuustheid van het spoor. In dat proces is goed toezicht onontbeerlijk. Ik ben daarom verheugd met de benoeming van beide nieuwe leden.

De raad van commissarissen van ProRail bestaat per 1 maart 2015 uit de volgende leden:

  • De heer Alders, President Commissaris
  • Mevrouw Helthuis
  • Mevrouw Sneller
  • De heer Sondag
  • De heer Kooijman
  • De heer Timmermans

 

Gepubliceerd op