Uit de wind op de Valleilijn

Regen, wind en kou. Wachten is al geen pretje en in de winter al helemaal niet. Op de stations langs de Valleilijn sta je nu droog en uit de wind. We hebben daar nieuwe ‘perronmeubels’ geplaatst die zeer geschikt zijn voor de kleinere station. Ze maken comfortabel(er) en zien er ook nog eens kunstig uit!

In de prijzen

De nieuwe, lichtdoorlatende overkappingen, ook wel abri’s genoemd, bieden ruimte voor kunst en niet te vergeten beschutting. Dat de wachtruimtes functioneel zijn en er mooi uit zien, bleef ook internationaal niet ongezien. Eind vorig jaar viel de nieuwe lijn stationsmeubilair in de prijzen. ProRail en NS kregen de Brunel Commendation.

De afgelopen maanden hebben alle stations op de Valleilijn naast de houten banken en panelensystemen met vertrekstaten die op Hoevelaken een vertrouwd beeld vormen dit nieuwe type abri gekregen. De uitrol is mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland. Op de foto’s zie je het resultaat. 
   

Kunst en archeologie

Station Ede Centrum heeft als eerste station een abri voorzien van afbeeldingen van kunstenares Irina Birger gekregen. Op de stations Lunteren en Ede Centrum zullen panelen met een beschrijving van de archeologische vondsten uit de omgeving te zien zijn.   
Gepubliceerd op