Uitloop werkzaamheden Tilburg

ProRail werkt sinds 11 oktober in Tilburg aan een complexe operatie waarbij vanaf 18 oktober in zes dagen drie onderdoorgangen tegelijk in het spoor werden geplaatst. Tot en met 23 oktober zou er geen treinverkeer mogelijk zijn van en naar Tilburg. Helaas blijkt dat we door verschillende tegenslagen meer tijd nodig hebben dan gepland, waardoor er tot en met zaterdag 25 oktober nog geen treinen kunnen rijden van en naar Tilburg. Zoals het er nu naar uitziet, rijden er vanaf zondag weer treinen in alle richtingen. NS zet tot die tijd bussen in en adviseert reizigers voor vertrek de NS Reisplanner te raadplegen. ProRail betreurt de overlast voor reizigers en zet alles op alles om het werk zo snel mogelijk af te ronden.
De werkzaamheden bij Tilburg
De werkzaamheden bij Tilburg

Monumentaal pand

Op station Tilburg is afgelopen zaterdag bij werkzaamheden een gedeelte van een oud en ongebruikt postperron ingestort. De plaats van het ongeval is toen afgesloten voor nader onderzoek en dat heeft gevolgen gehad voor de planning van de bouw van de reizigerspassage, bijvoorbeeld omdat zand en materieel niet op tijd kon worden aan- en afgevoerd. We werken in een historisch en monumentaal pand en om beschadigingen te voorkomen moet het werk met veel zorgvuldigheid worden gedaan. We hebben besloten bepaalde werkzaamheden pas uit te voeren in maart 2015, zoals het storten van beton voor de roltrappen. Dit om de uitloop van het werk nu zoveel mogelijk te beperken.

Zondag en verder

Bedoeling is dat reizigers vanaf zondagmorgen weer van en naar Tilburg kunnen reizen per trein vanuit alle richtingen. Het in dienst geven van die verbindingen is daarmee twee dagen uitgelopen. De sprinterdienst Tilburg-Den Bosch die op maandagmorgen weer zou beginnen, loopt ook twee dagen uit en deze begint daarmee op woensdagmorgen weer. Reizigers kunnen tot die tijd met de intercity tussen Tilburg en Den Bosch reizen.

Gepubliceerd op