Nieuwsberichten

Warme dagen op komst

Schouwen van het spoor
We gaan tropische dagen tegemoet. Op veel plaatsen wordt het komende week meer dan dertig graden. Lekker voor de vakantiegangers, maar voor ons reden om extra maatregelen te nemen. Hitte vergroot nu eenmaal de kans op vervelende storingen.
Gepubliceerd op

Internationaal treinverkeer: Waar blijven Easytrain en Googletrain?

Strategische Duurzaamheid - ProRail - duurzame mobiliteit - Reinout Wissenburg
“Klimaatverandering is een wake up call voor iedereen. Het is tijd dat het minder om winst en efficiency draait en meer om duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid.” Aan het woord is Reinout Wissenburg, manager strategische duurzaamheid bij ProRail. “Ook bij ons is een omslag gaande en onderzoeken we hoe we meer mensen de trein in krijgen. Als vormende kracht in de ov-sector zijn we dat aan onze stand verplicht.”
Gepubliceerd op

Update defecte bovenleiding: treinen Groningen - Assen rijden weer

De defecte bovenleiding in Groningen
Door een defecte bovenleiding reden er vrijdag 31 juli lange tijd geen treinen tussen Groningen en Assen. Nadat de bij het gestrande trein was weggesleept kon de treindienst vanaf 21:30 uur weer worden hervat. De aannemer van ProRail zal het defect in de nacht van vrijdag op zaterdag helemaal proberen te verhelpen, maar de treinen kunnen inmiddels weer rijden.
Gepubliceerd op

Slimme sensoren geven advies na aanrijding van een spoorbrug

Sensor op de aanrijbalk van de brug
ProRail voert een proef uit met sensoren die meten of er een aanrijding is geweest met een spoorbrug en hoe ernstig die was. De sensoren geven vervolgens een melding af of treinen veilig over de brug kunnen. Dit zorgt voor minder hinder voor reizigers. Nu gaat namelijk na een (vermoedelijke) aanrijding de brug standaard dicht en duurt het soms wel drie uur tot het spoor weer vrij gegeven wordt, omdat de inspecteur standaard ter plaatse moet gaan. ProRail doet de proef met de sensoren in Heerhugowaard, samen met TNO.
Gepubliceerd op